Duurzaamheid & MVO bij Vogelaar | Materialen

Duurzaamheid & MVO bij Vogelaar | Materialen

dinsdag 14 augustus 2018

Duurzaamheid is voor Vogelaar logisch. Waar mogelijk willen we ons steentje bijdragen aan een beter en schoner milieu. Dit is voor ons dan ook geen eenmalig, maar een onophoudelijk proces en is op verschillende manieren terug te zien in ons bedrijf en onze bedrijfsprocessen, de door ons gebruikte materialen en lidmaatschappen en samenwerkingen. In dit artikel zoomen we in op enkele materialen: FSC papier, Biobased folie en hergebruikt opvulmateriaal.

 

FSC papier, onze standaard

Vogelaar gebruikt standaard FSC goedgekeurd papier. Dit betekent dat het hout dat gebruikt wordt voor de productie van het papier uit verantwoord beheerde bossen komt. Dit betekent dat het leefgebied van planten en dieren beschermd wordt en dat er gehandeld wordt met respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Tegelijkertijd wordt er wel hout geoogst en geld verdiend mét het behoud van het bos. Een goed beheerd bos loopt bovendien minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw. 

 

Wanneer krijgt papier een FSC keurmerk?

Voordat een product een FSC logo ontvangt, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Pas wanneer bijv. een bosbeheerder, papierfabriek, papiergroothandel en drukkerij aan kunnen tonen zich aan de regels van FSC te houden, dan mag het FSC-logo op een product worden geplaatst en kan hij als zodanig worden verkocht. De certificering van deze bedrijven wordt door onafhankelijke certificeerders uitgevoerd.

 

FSC heeft er een leuk filmpje over gemaakt:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=81&v=H0XSX1TkAI8


Biobased folie

Voor onze service Direct Mail sealen we veel zendingen. Sinds 1 januari 2019 is biobased folie op basis van suikerriet hiervoor de standaard. Deze folie is gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen en is 100% recyclebaar. Een complete uitleg over biobased folie, op basis van suikerriet vindt u hier.

 

Hergebruikt opvulmateriaal

Vogelaar heeft begin 2018 een shredder aangeschaft die gebruikte dozen fijnmaalt tot materiaal dat we weer gebruiken als opvulmateriaal in ons fulfilment proces.