Duurzaamheid

Duurzaamheid bij Vogelaar

Bij Vogelaar is duurzaam verzenden vanzelfsprekend. Wij staan bekend in de markt als een ‘groene verzender’. Onze productie is CO2-neutraal en we werken al jaren aan het duurzamer maken van onze bedrijfsactiviteiten. Waar mogelijk willen we bijdragen aan een beter en schoner milieu. Duurzaamheid is voor ons geen eenmalig, maar een voortdurend proces. We willen bijdragen aan de maatschappij en het milieu zonder onze bedrijfsprestaties uit het oog te verliezen. Bij Vogelaar zijn we praktisch groen en verzenden we duurzaam!

 

Kernwaarden Vogelaar:

Vogelaar: Uw Ideale Partner in Duurzaamheid en Samenwerking.

Bij Vogelaar streven we ernaar niet alleen een ideale partner te zijn voor onze klanten, maar ook voor onze omgeving. Als derde generatie familiebedrijf hebben we een sterke focus op duurzaamheid en het creëren van een positieve impact op de wereld om ons heen. Onze inzet voor duurzaamheid blijkt uit verschillende aspecten van ons bedrijf.

Om te beginnen hebben we ons pand gebouwd met duurzame materialen. We geloven dat het gebruik van verantwoorde bouwmaterialen bijdraagt aan een gezonde leefomgeving en een betere toekomst voor volgende generaties. Bovendien maken we gebruik van aardwarmte, koeling en groene stroom om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren en energie-efficiëntie te bevorderen. Ons gebouw is niet alleen een plek waar we werken, maar ook een toonbeeld van onze betrokkenheid bij duurzaamheid.

Daarnaast nemen we verantwoordelijkheid voor onze verzendingen. We streven ernaar om onze impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken. Daarom maken we gebruik van afbreekbare biofolie en recyclen we onze materialen. Op deze manier verminderen we de hoeveelheid afval die we produceren en dragen we bij aan een circulaire economie. Bovendien verzenden we CO2-neutraal, waardoor we de uitstoot van broeikasgassen compenseren en ons steentje bijdragen aan het behoud van een gezonde planeet.

Onze betrokkenheid bij duurzaamheid komt voort uit onze overtuiging dat ondernemen iets is dat je samen doet, zowel met je klanten als met je omgeving. Als een derde generatie familiebedrijf begrijpen we het belang van duurzame samenwerking en het opbouwen van langdurige relaties. We streven ernaar om onze klanten niet alleen hoogwaardige producten en diensten te bieden, maar ook een partnerschap dat gebaseerd is op gedeelde waarden, zoals duurzaamheid.

Bij Vogelaar Groep geloven we dat duurzaamheid en het nemen van verantwoordelijkheid voor onze omgeving essentieel zijn voor een succesvolle toekomst. We zijn er trots op dat we een derde generatie familiebedrijf zijn die samen met onze medewerkers deze waarden hoog in het vaandel heeft staan. Door ons duurzame pand, onze verzendmethoden en onze inzet voor samenwerking met onze omgeving, streven we ernaar een positieve impact te creëren op zowel ecologisch als sociaal gebied.

Kies voor Vogelaar Groep als uw partner in duurzaamheid en samenwerking. Samen kunnen we een verschil maken voor een duurzamere toekomst, niet alleen voor ons bedrijf en onze klanten, maar ook voor de wereld waarin we leven.

 

 

Wat doen wij om duurzaam te zijn?

Wij doen veel om zo duurzaam mogelijk te zijn. Sommige dingen liggen voor de hand, met andere dingen zijn wij best bijzonder.

Dit doen wij om duurzaam te zijn:

Duurzaam pand

Ons pand is volledig gebouwd met duurzame materialen. Ook hebben wij een warmte/koude opslagsysteem dat ons pand verwarmt en in de zomer koelt. Destijds waren wij één van de eersten met zo’n systeem! Daarnaast is ons gebouw maximaal geïsoleerd, gebruiken wij alleen LED verlichting en hebben we de lampen geplaatst waar nodig: waar weinig licht nodig is hangen weinig lampen.

Duurzaam te werk

We verbruiken niet meer materialen dan nodig. We maken eerst een testdruk voordat we alles printen. Orders om te verwerken plannen we slim in, zodat er zo min mogelijk energie wordt verspild.

Duurzaam verzenden

Wij verzenden onze post en mailingen volledig CO2 neutraal. Daarvoor hebben wij een officieel certificaat ontvangen. We gebruiken verzenddozen die precies passen bij het formaat van het product om zo min mogelijk lucht te versturen.

Duurzame materialen

Wij maken alleen gebruik van duurzaam FSC gecertificeerd papier. Daarnaast sealen we onze zendingen in biofolie. Dit is gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen en 100% recyclebaar. Opvulmateriaal is bij ons niet van plastic maar wordt door ons zelf geproduceerd uit afvalkarton. Zo krijgt het een tweede leven. Ook hergebruiken we hout en pallets.

Duurzame medewerkers

We hebben een speciaal programma in het leven geroepen, genaamd ‘Vitaal met Vogelaar’. In dit programma ondersteunen wij onze medewerkers met hun fysieke en mentale gezondheid, en helpen we mee om stress te verminderen. Ook laten wij onze medewerkers graag op cursus gaan en zetten we ze in op verschillende plekken in het productieproces om het werk leuk te houden.

Duurzame maatschapij

Wij streven naar diversiteit in onze personeelssamenstelling. Daarom creëren wij ook actief kansen voor mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt.

Duurzaamheid monitoren

Wij houden onze duurzaamheids-KPI’s nauwlettend in de gaten. Waar nodig sturen we bij. Want duurzaam ben je elke dag opnieuw.

b

Het bewijs

Vogelaar heeft vele lidmaatschappen, samenwerkingen, nominaties en initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Hieronder zijn onze belangrijkste certificaten op het gebied van duurzaamheid zichtbaar.    

Milieu barometer

Wij monitoren bij Vogelaar de impact die wij hebben op het milieu zorgvuldig en proberen dit zo laag mogelijk te houden

Certificaat CO2-neutrale postbezorging

Hét bewijs dat wij CO2 neutraal verzenden!

Erkend leerbedrijf voor beroepsopleidingen (sbb)

Dit laat zien dat mensen bij ons bedrijf in praktijk het werk kunnen leren.