7 Tips om voordelig te verzenden

Hoe kun je voordelig verzenden? 7 tips om te besparen op verzendkosten!

 

dinsdag 20 december 2022

Het zijn dure tijden. Hoge prijzen voor energie, transport en grondstoffen zoals papier maken het leven erg uitdagend. Daarom is het slim om op andere dingen te besparen. Bijvoorbeeld op uw verzendkosten! In deze blog geven wij u 7 tips hoe u kunt besparen op uw verzendkosten.

Waarom besparen op verzendkosten?

Het is nu slim om te besparen op uw verzendkosten omdat al het andere steeds maar duurder wordt. De prijzen voor elektriciteit en gas rijzen de pan uit, grondstoffen zoals papier zijn schaars en dus duur én transportkosten zijn overal gestegen. Door te besparen op verzendkosten kunt u de overige gestegen kosten nog een beetje compenseren.

Maar ook in normale tijden is het slim om te kijken hoe u uw verzendkosten zo laag mogelijk houdt. Want dat levert u meer winst op, terwijl u soms zelfs meer kunt verzenden dan normaal! Hoe dat precies zit leggen we hieronder uit.

7 tips om te besparen op verzendkosten

Besparen op verzendkosten is helemaal niet moeilijk. Met een paar kleine aanpassingen kunt u al flink wat kosten besparen.

Natuurlijk denken onze ordermanagers automatisch met u mee om u een zo voordelig mogelijk verzendtarief te geven. Dat is de service van Vogelaar!

 

Zo bespaart u op uw verzendkosten en kunt u zo voordelig mogelijk verzenden:

  • Verzend eerder. Hoe eerder u verzendt, hoe meer verzendopties u tot uw beschikking hebt. Daar zit altijd een goedkopere optie tussen.
  • Drukwerk te verzenden? Ga voor de verzendoptie Flex. Daardoor valt de post variabel op de mat, in plaats van de dag erna (24 uurs). Dat scheelt veel geld.
  • Laat uw zending versturen via een professioneel verzendbedrijf. Een professioneel verzendbedrijf heeft meestal goede afspraken met diverse vervoerders en verzenders zoals PostNL en GLS, waardoor het tarief voordeliger is. Ook kunt u zo meeliften op het bulkvoordeel van de verzendpartij.
  • Verzend lichter. Hoe zwaarder de verpakking, hoe duurder het is om die te versturen. Heeft u bijvoorbeeld een gadget die u toevoegt aan elke bestelling van uw webshop? Kijk of die gadget lichter kan of dat u er een ander item in doet. Ook uw verpakkingsmateriaal telt mee voor het gewicht, kijk of u daar minder zwaar materiaal voor kunt gebruiken. Gebruik in plaats van een doos bijvoorbeeld een kartonnen envelop. En wilt u drukwerk verzenden? Kijk dan of u het op lichter papier kunt laten drukken. Met de huidige papierschaarste scheelt dat u dubbel in kosten!
  • Verzend platter. Hoe kleiner en platter de verpakking hoe beter. Probeer ervoor te zorgen dat uw verpakking zo plat is dat het door de brievenbus past. Dat scheelt tientallen centen per poststuk!
  • Verzend meer. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar hoe groter de partij is die u in één keer aanbiedt, hoe voordeliger het wordt. Daardoor kan het soms voordeliger zijn om in plaats van 3.500 tijdschriften er 5.000 of meer te versturen. Onze ordermanagers kunnen u precies vertellen of dit ook interessant is voor uw order.
 • Laat uw zending sorteren. Als u of uw verzendpartner de zending sorteert volgens de regels van de vervoerder dan is dat weer voordeliger dan wanneer u het ongesorteerd aanbiedt. Dit is vooral van toepassing op grote oplages vanaf 5.000 stuks of meer. Vogelaar sorteert grote partijen automatisch volgens de eisen van alle bekende vervoerders, waardoor u daar altijd voordeel mee pakt. 

Wilt u ook voordelig verzenden? 

Laat uw drukwerk dan sealen, banderen, couverteren of personaliseren bij Vogelaar en profiteer direct van onze verzendtarieven. Vogelaar regelt het! Ook voor het verzenden van webshopartikelen.

Neem vrijblijvend contact op om te ontdekken hoe u voordeliger kunt verzenden en de mogelijkheden te bespreken. Stuur ons een mailtje via info@vogelaargroep.nl of bel naar +31 30 60 33 514. Onze ordermanagers vertellen u graag meer!