Hoe kun je het beste inhaken op Pasen? Uitleg, voorbeelden en inspiratie!

Hoe kun je het beste inhaken op Pasen? Uitleg, voorbeelden en inspiratie!

maandag 15 maart 2021

Pasen staat weer voor de deur! Dit jaar valt het vroeg: op zondag 4 en maandag 5 april. Pasen is altijd een heel mooi moment om op in te haken met je marketing. In dit artikel leggen we je uit waarom je zo goed kunt inhaken op Pasen, hoe je dat doet én geven we je wat voorbeeldjes en inspiratie via foto en film!

Waar staat Pasen voor?

Om te kunnen inhaken op Pasen moet je wel weten waar het feest vandaan komt en wat het betekent. Pasen is een christelijk feest. Met Pasen wordt de wederopstanding van Jezus Christus nadat hij gekruisigd was gevierd.

 

Daarnaast staat Pasen ook symbool voor het begin van de lente en het ontwaken uit de winter. Eieren staan daarbij voor een nieuw begin. Ook werden eieren vroeger ingegraven in akkers omdat dit ze vruchtbaarder zou maken. Daar komt het eieren zoeken waarschijnlijk vandaan. De haas staat ook symbool voor vruchtbaarheid.

 

Waarom is Pasen een goed moment om op in te haken?

Pasen is een goed moment om op in te haken omdat het een vrolijk feest is. Het staat voor het begin van de lente, voor zonneschijn en voorspoed. Iedereen wil ook weer naar buiten en zit vol energie: de tuin en de natuur in.

 

Daarnaast is Pasen een goed moment om op in te haken omdat iedereen met Pasen thuis is (en nu met corona al helemaal). Je weet dus precies waar je de ontvanger van je boodschap kunt vinden. Ook wordt er extra aandacht aan ‘thuis’ besteed: de tuin wordt in het paasweekend vaak onder handen genomen en het huis wordt versierd en schoongemaakt.


Tot slot is Pasen een feest waarbij er, net als met Kerst, flink uitgepakt wordt: we eten extra lekker, kleden ons aan op ons Paasbest en nemen de tijd voor elkaar, bijvoorbeeld met een brunch of een lange wandeling. We zijn bereid om net iets meer moeite te doen om Pasen bijzonder te maken.

 

Hoe kun je inhaken op Pasen?

Er zijn allerlei manieren om in te haken op Pasen. Doe het vooral op een manier die bij jou past. Wij zijn zelf een enorme voorstander van het sturen van een direct mail. Inhaken met een direct mail is ideaal, juist omdat iedereen thuis is met Pasen. 

En met een direct mail zijn er veel opties mogelijk:

  • Stuur een cadeau
  • Stuur een kaartje
  • Geef een kortingsbon
  • Stuur chocolade, bijvoorbeeld paaseitjes
  • Stuur bloemenzaadjes
  • Geef een schildersetje weg
  • Stuur een Paasbrunch pakketje met thee, een koekje en chocolade

Hier zijn een paar voorbeelden van direct mail die wij gemaakt hebben om in te haken op Pasen:

Pasen direct mail brievenbusdoosje kussentje VogelaarPasen direct mail brievenbusdoosje kussentje VogelaarPasen direct mail brievenbusdoosje kussentje Vogelaar

Zoals je ziet zijn wij fan van kussenenvelopjes: die vinden wij perfect voor Pasen! Ze kunnen volledig gepersonaliseerd worden, zijn rondom geprint en zijn verpakking, adresdrager én envelop in één! Ideaal dus om iets mee te verzenden wat door de brievenbus moet. Maar ook grotere brievenbusdoosjes kun je vullen met allerlei leuks voor Pasen.

 

Wil jij ook iets versturen voor Pasen?Pasen direct mail brievenbusdoos met paaseitjesVogelaar

Bijvoorbeeld aan je medewerkers, je collega’s of je klanten? Neem dan contact met ons op! Wij kunnen ook voor jou een prachtige Paas-direct-mail maken. Van het maken van het doosje en het vullen ervan, tot en met het personaliseren op de buitenkant en het verzenden: wij regelen het helemaal voor je!

 

Enthousiast geworden? Stuur ons dan snel een mailtje of bel ons even op via 030-60 33 514! Dan kunnen wij het voor je in gang gaan zetten.

 

Wil je liever eerst nog wat advies inwinnen of je ideeën bespreken? Neem dan ook contact met ons op!