ISO 27001 en ISO 9001 certificaat Vogelaar weer met een jaar verlengd!

ISO 27001 en ISO 9001 certificaat Vogelaar weer met een jaar verlengd!

maandag 25 april 2022

Afgelopen week werden wij ge-audit voor ons ISO 27001 certificaat en ons ISO 9001 certificaat. Beide audits hebben we gehaald, waardoor onze ISO 9001 en ISO 27001 certificaten weer verlengd zijn. Lees hier meer over wat ISO is, de impact van ISO op onze bedrijfsvoering en wat u er van merkt als klant.

Vogelaar weer een jaar lang ISO 9001 en 27001 gecertificeerd

Vorige week was het weer even spannend, we werden opnieuw ge-audit voor onze ISO certificaten. Als bedrijf ben je altijd bezig met je ISO processen, maar toch voelde het een beetje als examen doen.

Op woensdag ging het over informatiebeveiliging (ISO 27001), op donderdag werden wij ge-audit op onze processen en ons kwaliteitsbeheer (ISO 9001). Beide audits hebben we goed doorstaan, dus nu zijn onze ISO 9001 én ISO 27001 certificaten weer met een jaar verlengd! Volgend jaar mogen we opnieuw examen doen.

Wat is ISO?

ISO staat voor het Internationale Organisatie voor Standaardisatie. De naam ISO komt van het Griekse isos, wat gelijk betekent.

ISO ontwikkelt en publiceert technische, industriële en commerciële standaarden. Zo worden consumenten beschermd omdat de producten op veilige manier gemaakt worden, en kunnen bedrijven onderling beter concurreren en hun productie verbeteren.

Wat maakt ISO zo bijzonder?

Een ISO certificaat haal je niet zomaar. De regels en eisen waar je aan moet voldoen zijn streng en soms erg complex. Daarom halen alleen de beste bedrijven ieder jaar opnieuw hun ISO certificaten.

Bij ISO gaat het niet om het afvinken van een checklist en dan ben je klaar. Integendeel: ISO is een continue proces van analyseren wat er beter kan, verbeteren, effect meten en weer verder met verbeteren.

ISO proces act plan do check

Het ISO proces

Met ISO analyseer je dus constant wat je doet of waar er iets fout gaat. Vervolgens bedenk je maatregelen om risico’s terug te dringen of om de processen te verbeteren en plan je deze in. Als je dit hebt doorgevoerd controleer je de effectiviteit van deze maatregelen en analyseer je waar het beter kan. Daarvoor kun je dan weer nieuwe maatregelen nemen en dan begint het riedeltje weer van voor af aan.

Bij ISO is er dus altijd wel iets te verbeteren. De ISO denkwijze helpt om kritisch naar je eigen werkwijzen te kijken. Ook ben je hierdoor altijd met verbetering bezig.

Op dit moment heeft Vogelaar zowel het ISO 27001 certificaat en het ISO 9001 certificaat.

Wat is ISO 9001?

ISO 9001 is de wereldwijd erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. Bij ISO 9001 draait het om het op orde brengen van je productieprocessen en je kwaliteitsbeheer. Door aan de normen van ISO 9001 te voldoen kun je een constante kwaliteit leveren aan je klant.

Hier leest u meer over ISO 9001 en hoe dit impact heeft op onze bedrijfsvoering.

Wat is ISO 27001?

ISO 27001 is de internationale norm voor informatiebeveiliging. De ISO 27001 norm kijkt zowel naar technische als praktische aspecten. Voldoe je aan de ISO 27001 dan voldoe je ook aan de AVG.

ISO 27001 is voor ons essentieel omdat wij met gevoelige gegevens en persoonsgegevens werken. U leest hier meer over hoe ISO 27001 en hoe dit onze bedrijfsvoering beïnvloedt.

Wat merkt u als klant van onze ISO certificaten?

ISO certificaat zorgt voor een tevreden klant

Als klant merkt u op meerdere gebieden dat wij een ISO gecertificeerd bedrijf zijn.

Zo zijn wij erg alert op onze beveiliging, zowel online als offline. U kunt bijvoorbeeld niet zomaar ons pand binnen lopen. Ook versturen en ontvangen we bestanden altijd via FileCap, een veilige manier om bestanden met elkaar te delen.

Daarnaast analyseren wij regelmatig onze productieprocessen en verbeteren deze waar we kunnen. Hierdoor kunnen wij een constantere kwaliteit leveren. Ook kunnen wij hierdoor aan u, onze klant, betere service verlenen, sneller werken en meer flexibiliteit bieden.

Meer weten over ISO?

Neem dan contact met ons op! Mark vertelt u er graag meer over. Mail naar mark@vogelaargroep.nl of bel +31 30 60 33 514.