Vogelaar begrippen

Vogelaar begrippen

vrijdag 6 september 2019

Brocheren, rondelleren, couverteren, inkjetten, rillen. Bij Vogelaar kunnen we het allemaal en we verzorgen het graag voor u, maar wat betekenen al die begrippen eigenlijk? Hierbij een korte, beeldende begrippenlijst voor iedereen die een mailing wil, mag (of moet) versturen of ons gewoon graag wat beter begrijpt.

 

Sealen: verpakken van een mailing in folie. Het verpakken van een folder of magazine in sealfolie zorgt er niet alleen voor dat de mailing beschermd wordt tegen beschadiging, maar maakt het ook mogelijk om extra bijlagen en/of adresdrager mee te sturen. Sinds begin 2019 sealen we standaard in Suikerriet folie.


Cheshire:
 een papieren adresdrager die aan een mailing wordt toegevoegd, bijv. op de banderol, maar vaker bij de sealfolie in. Hieronder ziet u een mailing op de sealmachine de adresdrager in het rode kader is een cheshire.

 

Banderen: verpakken van een mailing in een papieren wikkel. Deze kan smal zijn (min. 10,5 cm), maar ook even breed als de mailing zelf. Vaak dient deze als adresdrager en wordt ook hier nog een extra promotionele boodschap op weergegeven.


Banderol:  een papieren wikkel om een magazine, folder of andere direct mailing. Hieronder ziet u een gebandeerde mailing van Natuur en Milieu. De witte wikkel met daarop de adressering is de banderol.

 

Couverteren: het inpakken van een mailing in een envelop. Meestal worden de items samengevoegd (gecouverteerd) in een envelop op een couverteermachine. Op onderstaande afbeelding ziet u een couverteermachine. Bij (1) wordt er een brief ingelegd, via het inlegstation bij (2) komt er een bijlage bij, bij (3) wordt de envelop ingelegd en bij (4) worden de brief en de bijlage in de envelop gestopt.

 


Grafisch afwerken

Brocheren: het samenvoegen van meerdere pagina’s tot een brochure.

Rillen: het machinaal maken van een vouwlijn in dik papier (vanaf 160 grams) om dit papier later gemakkelijker te kunnen vouwen zonder dat het breekt.

Rondelleren: het aanbrengen van een sluitzegel.

Inkjetten: printtechniek waarbij minieme druppeltjes inkt op het papier worden gespoten. Goedkope printtechniek die onder andere gebruikt wordt voor het adresseren. Hieronder ziet u een een mailing op onze inkjet machine. Zoals u ziet zijn de adressen er al op geprint. Het wiel zorgt ervoor dat de uitvoer netjes bij elkaar gehouden wordt.

 

Online


eCampaigner: 
het Marketing Platform van Vogelaar dat ‘plug & play’ opgeleverd wordt in uw eigen merkidentiteit. In dit platform komen e-mail, social media, blog, sms en landing pages samen.

Cash back actie: een promotieactie waarbij mensen geld terug kunnen vragen na aanschaf van een product of dienst. Ook wel Cash en Refund.

Cashenrefund_brochure_Vogelaar

Eerder schreven wij een artikel met daarin 14 e-mailmarketing termen.

 

Meer informatie? Of bent u nieuwsgierig wat Vogelaar voor u kan doen? Wij helpen u graag! Neem contact op met Mark Bonenkamp of bel naar +31 30 60 33 514.