Cash en Refund

Wat is cash & refund (cashback) en hoe werkt het?

 

woensdag 14 april 2021

Cash en refund is een herkenbaar en effectief promotiemiddel, waar zowel consumenten als bedrijven van profiteren. In dit artikel leest u meer over wat cash & refund precies is, hoe het werkt en waarom het ook voor uw bedrijf een goed idee is om een cash en refund actie in te zetten.

Wat is cash en refund?

Cash en refund wordt ook wel cashback genoemd. Het betekent dat u iets terugkrijgt nadat u een aankoop hebt gedaan. Meestal krijgt u een deel van uw aankoopbedrag terug, maar u kunt ook gratis producten of extra services krijgen zoals garantieverlenging of gratis onderhoud.

Daarmee is cash en refund anders dan reguliere kortingsacties, omdat u eerst moet betalen waarna u uw geld terug krijgt of een extra artikel. Ook een spaaractie of een loyaliteitscampagne behoort tot een cash en refund actie.

Cash en refund voor consumenten

Consumenten zien cash en refund als een extra beloning voor het doen van een aankoop. Daardoor geeft het klanten ook een extra impuls om tot aankoop over te gaan: 75% gaat sneller tot aankoop over als er een cash en refund actie bij het product zit.

Cash en refund voor ondernemers

Voor de ondernemer is het grote voordeel van een cash en refund actie dat u uw producten niet hoeft af te prijzen. Daardoor voorkomt u dat de waarde naar beneden gaat. Tegelijkertijd bent u wel in staat om een financiële prikkel te geven aan uw kopers zodat ze uw product toch willen kopen. Zo houdt u consumenten tevreden zonder dat u de waarde van uw product omlaag haalt.

Cash en refund is dus een fantastische manier om uw verkopen te verhogen, daarmee meer volume door uw kanalen te sturen en tegelijkertijd uw klanten te belonen. Voordeel voor iedereen!

Hoe werkt cash en refund?Cash en refund win een prijs met code

Stap 1. De consument koopt uw product waar een cash en refund actie op zit.

Stap 2. De consument gaat naar de landingspagina van de cash en refund actie, bijvoorbeeld via de QR code op de verpakking.

Stap 3. De consument vult het registratieformulier in op de website. Daarbij uploadt de consument onder andere een bewijs van aankoop. Met ons systeem mag de consument dit ook per post opsturen en registreren wij dit voor hen in ons systeem, maar dit is niet bij iedereen zo.

Stap 4. De ingezonden informatie wordt ontvangen in de database. Dan wordt er bekeken of alles voldoet aan de voorwaarden. Als alles voldoet aan de voorwaarden dan wordt de inzending goedgekeurd.

Stap 5. Wanneer de inzending is goedgekeurd krijgen de klanten de refund op hun rekening gestort of wordt het gratis product naar hen toegestuurd.

Waarom zou u een cash en refund actie opzetten?

  • Cash en refund acties verbeteren de brand awareness en verhogen de loyaliteit: klanten zijn namelijk loyaler wanneer ze iets cadeau krijgen
  • De verkoop gaat omhoog terwijl de prijs en waardebeleving hetzelfde blijven
  • U verkrijgt waardevolle consumentendata waarop u kunt targetten voor herhaalaankopen
  • Het is een goede manier om bestaande klantdata te verrijken, vooral met een loyaliteitscampagne of een spaaractie
  • Een cash en refund actie is geschikt voor elke industrie en elk product
  • Cash en refund acties zorgen voor extra omzet voor de winkeliers/retailers zonder dat zij daar moeite voor hoeven te doen
  • Het is een simpele maar kosteneffectieve en resultaatgerichte promotie

Conclusie

Cash en refund is voor consumenten een prettige manier om geld of wat extra’s te verdienen. Voor bedrijven is het een makkelijke manier om sales te verhogen en meer brand awareness en loyaliteit te krijgen zonder te stunten met prijzen. Ook krijgt u als bedrijf waardevolle data en inzichten die weer te gebruiken zijn voor toekomstige acties.

Cash en refund acties zijn dus ideaal voor fabrikanten of merken die niet willen strijden op het gebied van prijs, maar wél de prijsbewuste consument willen aanspreken en overhalen tot aankoop.

Wilt u ook een cash en refund actie beginnen?

Neem dan contact met ons op! Wij vertellen u graag meer over ons eigen cash en refund systeem, hoe wij te werk gaan en wat wij allemaal voor u uit handen kunnen nemen. Kleine hint: wij kunnen alles uit handen nemen, van het bouwen van de webpagina tot en met de klantenservice en uitbetaling! Ook regelen wij met onze eigen fulfilmenttak de opslag van uw cash en refund artikelen en het verzenden daarvan tegen een aantrekkelijk tarief.

Want ook u kunt tegen een scherp tarief en met uitmuntende service een cash en refund actie opzetten en profiteren van de voordelen!

Neem contact op

Eerst nog even inlezen? Lees hier meer over ons cash en refund systeem.

💡Nog een gratis cash en refund tip: zet tijdslimieten op uw acties, daardoor krijgen consumenten een gevoel van urgentie en zullen ze eerder over gaan tot aankoop!