Full service partner

 

Blog

Vogelaar regelt het

Ontdek Vogelaar: Uw Gids in Print & Mail, Fulfilment en Promoties

Bij Vogelaar delen we graag onze 51 jaar expertise via inspirerende blogs. Als toonaangevende experts in print & mail, fulfilment en promotionele acties, geloven we in het delen van kennis. Onze blogs zijn een bron van waardevolle tips en trends, maar we bieden meer dan woorden. Vogelaar biedt praktische begeleiding, persoonlijke ondersteuning en op maat gemaakte oplossingen voor jouw bedrijf. Wil je groeien? Leer met Vogelaar. Wij regelen het, elke stap van de weg.

Nieuwe service? Abonnementenbeheer, Vogelaar regelt het!

In deze blog leggen wij uit wat abonnementen beheer inhoudt, wat de voordelen zijn en wat Vogelaar voor jou kan betekenen. 

Even voorstellen: Kimberley, onze nieuwe junior ordermanager!

Yes, we hebben er weer een nieuwe collega bij! Welkom terug, Kimberley! We stellen haar aan u voor in onze blog. 

Wat is cash & refund (cashback) en hoe werkt het?

Cash en refund is een herkenbaar en effectief promotiemiddel, waar zowel consumenten als bedrijven van profiteren. In dit artikel leest u meer over wat cash & refund precies is, hoe het werkt en waarom het ook voor uw bedrijf een goed idee is om een cash en refund actie in te zetten.

Schreef- en schreefloze lettertypes | het verschil en ons advies

Het lettertype gebruikt in welke uiting dan (krant, boek, flyer, direct mail of weblogartikel o.i.d.) is erg belangrijk voor de uitstraling en de leesbaarheid ervan. Daarbij is het erg bepalend of er een schreefletter of een schreefloze letter wordt gebruikt. Wij geven u uitleg over de verschillen en geven u advies.

Grote veranderingen in de dienstverlening van PostNL vanaf 2023!

Post zoals u gewend bent wordt flink anders in 2023… In deze blog leest u wat er allemaal verandert in de dienstverlening van PostNL vanaf 1 januari. Bijvoorbeeld het verdwijnen van de zaterdagbezorging, de veranderingen in de verzendopties, en nog veel meer. 

De 7 belangrijkste e-commerce trends van 2023

De e-commerce sector ontwikkelt zich snel. Ieder jaar zijn er daarom weer nieuwe trends waar u met uw webshop op in kunt spelen. Zo blijft u uw concurrenten een stapje voor en voldoet u aan de behoeften van de consument. Maar wat zijn die trends?

Hoe kun je voordelig verzenden? 7 tips om te besparen op verzendkosten!

Het zijn dure tijden. Hoge prijzen voor energie, transport en grondstoffen zoals papier maken het leven erg uitdagend. Daarom is het slim om op andere dingen te besparen. Bijvoorbeeld op uw verzendkosten! In deze blog geven wij u 7 tips hoe u kunt besparen op uw verzendkosten.

QR code gebruiken op offline marketing? 11 tips om op te letten!

De QR code komt steeds vaker voorbij op offline marketinguitingen zoals print en drukwerk. Waarom eigenlijk? Wat zijn de voordelen van een QR code op drukwerk? En waar moet u op letten als u een QR code wil gaan gebruiken? Wij leggen het allemaal uit in deze blog! 

Offline communicatie voor bedrijven: wat zijn de voordelen?

Offline communicatie: vroeger de enige manier om te communiceren, tegenwoordig het ondergeschoven kindje in marketingland. Zonde, want offline communicatie heeft juist heel veel voordelen! Vooral voor bedrijven is offline communicatie erg interessant. 

Keiharde cijfers over de waarde van direct mail voor marketing (onderzoek PostNL

Direct Mail is een ondergewaardeerd marketingkanaal. Veel mensen denken dat het oubollig is, wordt gezien als opdringerig en dat het (mede daardoor) niet gewaardeerd wordt. Maar is dat wel zo? 

De 11 grootste voordelen van het uitbesteden van fulfilment

Fulfilment kunt u zelf doen, maar u kunt het ook door iemand anders laten doen. Dat heet het uitbesteden of outsourcen van fulfilment. En dat levert vele voordelen op! Wat die voordelen precies zijn leest u in dit artikel.

De acceptgiro gaat nu echt verdwijnen dit zijn de 5 alternatieven!

Betaaldienstverlener Currence heeft bekend gemaakt dat in 2023 de acceptgiro gaat verdwijnen. Wegens teruglopend gebruik is het niet meer mogelijk om dit product te ondersteunen, aldus de directeur Daniel van Delft. Welke alternatieven om te betalen blijven er nu nog over? Wij zetten ze voor u op een rijtje.

6 redenen waarom u fulfilment niet (meer) zelf moet doen

Eerder schreven wij al over wat fulfilment precies is. Zoals u misschien weet is Fulfilment een uitgebreid en complex proces van orderverwerking. Hoewel u dat helemaal zelf kunt doen, geven wij u in dit artikel juist 6 redenen waarom u uw fulfilment niet (meer) zelf moet doen.

De 11 voordelen en 5 nadelen van direct mail als marketing kanaal

In de serie ‘Marketingkanalen: de kracht van’ bespreken wij de voordelen en de nadelen van verschillende marketingkanalen. Deze keer bespreken we de voordelen en nadelen van Direct Mail als marketingkanaal en of je wel of niet voor Direct Mail moet kiezen!

Handige tips bij het kiezen van een fulfilment partner!

Hoe maak ik de juiste keuze bij het kiezen van een fulfilmentpartner? Een vraag die op een X moment bij menig webshophouder naar boven komt, namelijk als zijn webshop een succes wordt. Als er meer dan 10 verzendingen per dag verzonden worden, kan het al interessant zijn om met een fulfilmentbedrijf om tafel te gaan zitten.

Behaal meer succes en maak uw klanten tevredener: 11 tips om het aantal retouren van uw webshop te verminderen!

Iedere webshopeigenaar krijgt er vroeg of laat mee te maken: retouren oftewel retourzendingen. En die zijn vervelend, want als webshopeigenaar kosten retouren u veel tijd en geld én is het slecht voor het milieu.

Content voor beginners | Contenttypen, Contentvormen & Contentmiddelen

Content, een populair en belangrijk woord voor iedere organisatie. En dat is gezien de begripsomschrijving: ‘Content is het geheel aan informatie dat een organisatie door middel van communicatie wil overbrengen op haar doelgroep’ niet zo vreemd. Als aangewezen Content marketeer binnen de organisatie wordt er van u echter verwacht dat u weet wat al die ‘content begrippen’ eromheen inhouden en hoe u het beste uw doelgroep bereikt middels het verspreiden van content.

Informatie en tips voor een succesvolle brochure!

Een succesvolle brochure maken? Wij geven u tips zodat uw brochure niets anders dan een succes zal worden!

5 tips voor succesvolle crossmediale publicaties

Iedereen kan crossmediaal publiceren. U dus ook. Alleen is dat niet bij iedereen even succesvol. In dit artikel geven wij 5 tips waardoor u wel succesvol crossmediaal kunt publiceren!

Crossmediaal publiceren? Doen!

Single-, multi- of crossmediaal. Als marketing- of communicatieprofessional heeft u er ongetwijfeld mee te maken en waarschijnlijk ziet u door de bomen het bos niet meer. 

9 leuke feitjes over papier

Papier, u komt er waarschijnlijk, ook nu alles steeds meer digitaal gaat, nog dagelijks mee in aanraking. Papier blijft belangrijk en wordt door de digitalisering door velen alleen maar meer gewaardeerd. Daarnaast, wordt het leven niet een stuk saaier zonder papier? Wij vinden van wel! Daarom hebben we een aantal leuke weetjes over papier op een rij gezet:

Mogelijkheden om offline e-mail opt-ins te verzamelen

Bij een opt-in geeft de eigenaar van een e-mailadres aantoonbaar toestemming voor het ontvangen van (bepaalde) e-mails van een specifieke organisatie. Hierdoor zijn deze e-mailberichten gewenst. Dit in tegenstelling tot ongewenste berichten (spam).

Nieuwe ontwikkelingen in de strijd rondom de overname van Sandd door PostNL!

De strijd rondom de overname van Sandd door PostNL is in 2022 nog steeds niet afgesloten. De rechter bekijkt de overname van Sandd door PostNL opnieuw en heeft uitspraak gedaan. Lees hier hoe het ook al weer zat met de overname, en over de nieuwste ontwikkelingen in dit bijzondere verhaal.

Belangrijke wijzigingen in de code postfilter en dus ook voor Direct Mail!

Vanaf 1 april 2021 gaan de nieuwe regels van de code postfilter in. Dit heeft grote gevolgen voor het versturen van direct mail. Wij hebben de veranderingen voor u op een rij gezet.

Vogelaar is Premium Partner van PostNL

Wij zijn blij dat wij u kunnen meedelen dat wij Premium Partner van PostNL zijn geworden.

Print & Mail Direct mail Personalisatie

Banderen populair, duurzaam en geeft extra uitstraling aan het product!

Een unieke en duurzame look creëren? Ga voor banderen!
Milieuvriendelijk, full colour en aantrekkelijk vanwege lage portokosten. Lees verder en ontdek de vele mogelijkheden en voordelen van banderen.

Bewijs monopolie Postmarkt niet noodzakelijk

Een vandaag aangeboden onderzoek aan het ACM toont aan dat de overname van Sandd door PostNL niet nodig is om de Universele postdienst (UPD) te waarborgen.

Papierprijzen flink hoger door Pulp Friction

U heeft het misschien wel voorbij horen komen in het nieuws: Pulp Friction. Wat is Pulp Friction en wat kunt u er tegen doen? Wij leggen het hier voor u uit en geven tips hoe u om kunt gaan met deze papiergekte.

Overname Sandd door PostNL alsnog goedgekeurd door staatssecretaris Mona Keijzer!

De ACM (autoriteit consument & markt) heeft 5 september 2019 besloten dat zij geen vergunning verlenen voor de overname van Sandd door PostNL. 

De 11 voordelen en 7 nadelen van social media als marketing kanaal

In de serie ‘Marketingkanalen: de kracht van’ bespreken wij de voordelen en de nadelen van verschillende marketingkanalen. Deze keer bespreken we de voordelen en nadelen van social media als marketingkanaal en of u wel of niet voor social media moet kiezen!

De Ja/nee sticker op de brievenbus is vanaf 2023 digitaal

Vanaf 1 januari 2023 geeft u digitaal door of u nog reclamefolders en huis-aan-huisbladen wilt ontvangen via InMijnBus. De Ja/Ja, Ja/Nee en Nee/Nee sticker op de brievenbus verdwijnt dan uit het straatbeeld. Wat betekent dit voor huishoudens, verspreiders en adverteerders? 

Vogelaar neemt voortouw en gaat integraal over op Biofolie

Iedereen vindt er wat van, Vogelaar doet er wat aan: de beheersing van de CO2-uitstoot in de wereld. Vanaf 2019 vervangen we de uit aardolie gemaakte sealfolie voor 100% recyclebare biologische sealfolie.

Vijf aandachtspunten bij het aanschaffen van een adressenbestand

De keuze is gemaakt: jullie gaan een direct mail (DM) versturen om potentiële klanten kennis te laten maken met uw bedrijf of nieuwe product, maar er ontbreekt nog één essentieel onderdeel: het adressenbestand met daarin de adressen van uw doelgroep! 

Heeft u al nagedacht over het samenstellen en verzenden van uw kerstpakket? Wij helpen u op weg!

Het is nu nog volop zomer, maar over 142 dagen is het alweer kerst! Wees slim en denk daarom nu alvast na over de samenstelling, handling en verzending van uw kerstpakket in 2022.

Hoe kun je het beste inhaken op Pasen? Uitleg, voorbeelden en inspiratie!

Pasen staat weer voor de deur! Dit jaar valt het vroeg: op zondag 4 en maandag 5 april. Pasen is altijd een heel mooi moment om op in te haken met je marketing. 

Aandacht van uw doelgroep? Stuur een DM!

Mensen besteden steeds minder tijd op websites en zijn sneller afgeleid. Om dan toch op te vallen tussen de menigte kies dan voor DM. 

Nieuwe regels voor webshops vanaf 28 mei 2022

Vanaf 28 mei 2022 veranderen de regels in Nederland voor webshops en online verkopen. De regels rondom reviews, kortingen, gepersonaliseerde aanbiedingen en online marktplaatsen zijn aangescherpt. 

Even voorstellen: Dominique, onze nieuwe ordermanager!

Vogelaar heeft er een nieuwe collega bij! Benieuwd wie Dominique is, wat ze bij ons gaat doen en waarom ze voor ons heeft gekozen? Lees dan snel verder!

Even voorstellen: Jan, onze nieuwe senior accountmanager!

Yes, wij hebben er weer een nieuwe collega bij! In deze blog stellen we Jan aan u voor. Benieuwd wat hij bij Vogelaar gaat doen en waar zijn passie ligt? Lees dan snel verder!

Hoe meet je resultaten van direct mail en andere offline marketing? 13 manieren uitgelegd.

Veel marketeers denken dat de resultaten van offline marketingmiddelen zoals direct mail of buitenreclame niet meetbaar zijn. Maar dat klopt helemaal niet: er zijn zelfs 13 verschillende manieren om data verzamelen en resultaten te meten! 

ISO 27001 en ISO 9001 certificaat Vogelaar weer met een jaar verlengd!

Afgelopen week werden wij ge-audit voor ons ISO 27001 certificaat en ons ISO 9001 certificaat. Beide audits hebben we gehaald, waardoor onze ISO 9001 en ISO 27001 certificaten weer verlengd zijn. 

Het belang van Direct Mail in de mediamix!

Het is belangrijk om media in te zetten bij het opstarten van een campagne. Media leveren een positieve bijdrage aan de koopintentie. Het is wel belangrijk om de media in de juiste volgorde in te zetten. Aan de hand van onderzoeksresultaten is dit de meest succesvolle volgorde en hiermee de ideale mediamix.

50-jarig jubileum Vogelaar afgetrapt met een flinke KNAL!

Op 5 april 2022 bestond Vogelaar 50 jaar. Dit bijzondere jubileum konden we natuurlijk niet stilletjes voorbij laten gaan. Hier leest u hoe wij dit gevierd hebben én het geheim van Mark om dit jubileum te behalen.

Wat is DKIM en DMARC? Alles uitgelegd over deze beveiliging voor je email!

DKIM en DMARC… wie? Nee: wat! DKIM en DMARC zijn internetstandaarden die u kunt implementeren in uw mailomgeving. Ze maken uw mailomgeving veiliger, zowel voor uzelf als voor uw ontvangers. In deze blog leggen we uit wat DKIM en DMARC precies is, hoe ze werken en waarvoor u ze gebruikt. Lees snel verder voor veiligere e-mails!

Korte begrippenlijst voor de (startende) hoofd e-mailnieuwsbrief

Van marketeers, communicatieverantwoordelijken en ondernemers wordt verwacht dat ze van alle vormen van marketing wat afweten. Zelfs van starters! Echte duizendpoten dus, die hun kennis wel up-to-date moeten houden.

Duurzaamheid & MVO bij Vogelaar | Lidmaatschappen, samenwerkingen, nominaties en initiatieven

Duurzaamheid is voor Vogelaar logisch. Waar mogelijk willen we ons steentje bijdragen aan een beter en schoner milieu. Het is voor ons dan ook geen eenmalig, maar een onophoudelijk proces.

Duurzaamheid & MVO bij Vogelaar | Bedrijfspand & medewerkers

In dit artikel zoomen we in op ons bedrijfspand en onze medewerkers. Het is voor ons dan ook geen eenmalig, maar een onophoudelijk proces en is op verschillende manieren terug te zien in ons bedrijf en onze bedrijfsprocessen, de door ons gebruikte materialen en lidmaatschappen en samenwerkingen.

Duurzaamheid & MVO bij Vogelaar | Materialen

In dit artikel zoomen we in op enkele materialen: FSC papier, Biobased folie en hergebruikt opvulmateriaal. Dit is voor ons dan ook geen eenmalig, maar een onophoudelijk proces en is op verschillende manieren terug te zien in ons bedrijf en onze bedrijfsprocessen, de door ons gebruikte materialen en lidmaatschappen en samenwerkingen

Het wat en waarom van fulfilment

Eén van de services die Vogelaar levert, is fulfilment. Maar wat houdt fulfilment precies in en wat kan Vogelaar op dit gebied voor u betekenen? Na een korte uitleg zult u een stuk wijzer zijn over het wat en waarom van fulfilment!

Vogelaar begrippen

Brocheren, rondelleren, couverteren, inkjetten, rillen. Bij Vogelaar kunnen we het allemaal en we verzorgen het graag voor u, maar wat betekenen al die begrippen eigenlijk? 

Machinale Origami @Vogelaar | Welke vouwen wij machinaal kunnen verwerken

Direct mail, ze bestaan in allerlei varianten. Naast tekst, opdruk en formaat is ook zeker de vouwwijze een belangrijk onderdeel dat het uiterlijk en de aantrekkelijkheid van een mailing bepaalt.

Vogelaar doet de PRINTmatters!

Wij zijn er super trots op dat wij weer de PRINTmatters mogen afwerken, sealen en verzenden! Lees meer…

Vogelaar deed handling gepersonaliseerde EK voetbal shirtjes

Gedurende de afgelopen EK periode hebben wij een hele mooie klus mogen doen voor een klant (inclusief video)…

Datalekken en de AVG, hoe zat dat ook al weer?

Heeft u ook een AVG opfrisser nodig? In dit artikel leggen wij alles omtrent de AVG nog een keer uit. 

Groen moet je doen

Wij vinden van wel en daarom bieden wij u de kans om van begin tot eind een groene route te nemen.

A-serie, B-klasse... Soorten papier (formaten)

Vrijwel iedereen kent het formaat A4: het meest gebruikte papierformaat uit de A-serie met papierformaten. 

Aangescherpte regels PostNL voorkom extra kosten

Hoewel de vormgevingsregels van PostNL altijd al bestonden worden ze nu flink aangescherpt en worden er nu zelfs ook extra kosten in rekening gebracht. 

Nieuwe service? Abonnementenbeheer, Vogelaar regelt het!

In deze blog leggen wij uit wat abonnementen beheer inhoudt, wat de voordelen zijn en wat Vogelaar voor jou kan betekenen. 

Even voorstellen: Kimberley, onze nieuwe junior ordermanager!

Yes, we hebben er weer een nieuwe collega bij! Welkom terug, Kimberley! We stellen haar aan u voor in onze blog. 

Wat is cash & refund (cashback) en hoe werkt het?

Cash en refund is een herkenbaar en effectief promotiemiddel, waar zowel consumenten als bedrijven van profiteren. In dit artikel leest u meer over wat cash & refund precies is, hoe het werkt en waarom het ook voor uw bedrijf een goed idee is om een cash en refund actie in te zetten.

Schreef- en schreefloze lettertypes | het verschil en ons advies

Het lettertype gebruikt in welke uiting dan (krant, boek, flyer, direct mail of weblogartikel o.i.d.) is erg belangrijk voor de uitstraling en de leesbaarheid ervan. Daarbij is het erg bepalend of er een schreefletter of een schreefloze letter wordt gebruikt. Wij geven u uitleg over de verschillen en geven u advies.

Grote veranderingen in de dienstverlening van PostNL vanaf 2023!

Post zoals u gewend bent wordt flink anders in 2023… In deze blog leest u wat er allemaal verandert in de dienstverlening van PostNL vanaf 1 januari. Bijvoorbeeld het verdwijnen van de zaterdagbezorging, de veranderingen in de verzendopties, en nog veel meer. 

De 7 belangrijkste e-commerce trends van 2023

De e-commerce sector ontwikkelt zich snel. Ieder jaar zijn er daarom weer nieuwe trends waar u met uw webshop op in kunt spelen. Zo blijft u uw concurrenten een stapje voor en voldoet u aan de behoeften van de consument. Maar wat zijn die trends?

Hoe kun je voordelig verzenden? 7 tips om te besparen op verzendkosten!

Het zijn dure tijden. Hoge prijzen voor energie, transport en grondstoffen zoals papier maken het leven erg uitdagend. Daarom is het slim om op andere dingen te besparen. Bijvoorbeeld op uw verzendkosten! In deze blog geven wij u 7 tips hoe u kunt besparen op uw verzendkosten.

QR code gebruiken op offline marketing? 11 tips om op te letten!

De QR code komt steeds vaker voorbij op offline marketinguitingen zoals print en drukwerk. Waarom eigenlijk? Wat zijn de voordelen van een QR code op drukwerk? En waar moet u op letten als u een QR code wil gaan gebruiken? Wij leggen het allemaal uit in deze blog! 

Offline communicatie voor bedrijven: wat zijn de voordelen?

Offline communicatie: vroeger de enige manier om te communiceren, tegenwoordig het ondergeschoven kindje in marketingland. Zonde, want offline communicatie heeft juist heel veel voordelen! Vooral voor bedrijven is offline communicatie erg interessant. 

Keiharde cijfers over de waarde van direct mail voor marketing (onderzoek PostNL

Direct Mail is een ondergewaardeerd marketingkanaal. Veel mensen denken dat het oubollig is, wordt gezien als opdringerig en dat het (mede daardoor) niet gewaardeerd wordt. Maar is dat wel zo? 

De 11 grootste voordelen van het uitbesteden van fulfilment

Fulfilment kunt u zelf doen, maar u kunt het ook door iemand anders laten doen. Dat heet het uitbesteden of outsourcen van fulfilment. En dat levert vele voordelen op! Wat die voordelen precies zijn leest u in dit artikel.

De acceptgiro gaat nu echt verdwijnen dit zijn de 5 alternatieven!

Betaaldienstverlener Currence heeft bekend gemaakt dat in 2023 de acceptgiro gaat verdwijnen. Wegens teruglopend gebruik is het niet meer mogelijk om dit product te ondersteunen, aldus de directeur Daniel van Delft. Welke alternatieven om te betalen blijven er nu nog over? Wij zetten ze voor u op een rijtje.

6 redenen waarom u fulfilment niet (meer) zelf moet doen

Eerder schreven wij al over wat fulfilment precies is. Zoals u misschien weet is Fulfilment een uitgebreid en complex proces van orderverwerking. Hoewel u dat helemaal zelf kunt doen, geven wij u in dit artikel juist 6 redenen waarom u uw fulfilment niet (meer) zelf moet doen.

De 11 voordelen en 5 nadelen van direct mail als marketing kanaal

In de serie ‘Marketingkanalen: de kracht van’ bespreken wij de voordelen en de nadelen van verschillende marketingkanalen. Deze keer bespreken we de voordelen en nadelen van Direct Mail als marketingkanaal en of je wel of niet voor Direct Mail moet kiezen!

Handige tips bij het kiezen van een fulfilment partner!

Hoe maak ik de juiste keuze bij het kiezen van een fulfilmentpartner? Een vraag die op een X moment bij menig webshophouder naar boven komt, namelijk als zijn webshop een succes wordt. Als er meer dan 10 verzendingen per dag verzonden worden, kan het al interessant zijn om met een fulfilmentbedrijf om tafel te gaan zitten.

Behaal meer succes en maak uw klanten tevredener: 11 tips om het aantal retouren van uw webshop te verminderen!

Iedere webshopeigenaar krijgt er vroeg of laat mee te maken: retouren oftewel retourzendingen. En die zijn vervelend, want als webshopeigenaar kosten retouren u veel tijd en geld én is het slecht voor het milieu.

Content voor beginners | Contenttypen, Contentvormen & Contentmiddelen

Content, een populair en belangrijk woord voor iedere organisatie. En dat is gezien de begripsomschrijving: ‘Content is het geheel aan informatie dat een organisatie door middel van communicatie wil overbrengen op haar doelgroep’ niet zo vreemd. Als aangewezen Content marketeer binnen de organisatie wordt er van u echter verwacht dat u weet wat al die ‘content begrippen’ eromheen inhouden en hoe u het beste uw doelgroep bereikt middels het verspreiden van content.

Informatie en tips voor een succesvolle brochure!

Een succesvolle brochure maken? Wij geven u tips zodat uw brochure niets anders dan een succes zal worden!

5 tips voor succesvolle crossmediale publicaties

Iedereen kan crossmediaal publiceren. U dus ook. Alleen is dat niet bij iedereen even succesvol. In dit artikel geven wij 5 tips waardoor u wel succesvol crossmediaal kunt publiceren!

Crossmediaal publiceren? Doen!

Single-, multi- of crossmediaal. Als marketing- of communicatieprofessional heeft u er ongetwijfeld mee te maken en waarschijnlijk ziet u door de bomen het bos niet meer. 

9 leuke feitjes over papier

Papier, u komt er waarschijnlijk, ook nu alles steeds meer digitaal gaat, nog dagelijks mee in aanraking. Papier blijft belangrijk en wordt door de digitalisering door velen alleen maar meer gewaardeerd. Daarnaast, wordt het leven niet een stuk saaier zonder papier? Wij vinden van wel! Daarom hebben we een aantal leuke weetjes over papier op een rij gezet:

Mogelijkheden om offline e-mail opt-ins te verzamelen

Bij een opt-in geeft de eigenaar van een e-mailadres aantoonbaar toestemming voor het ontvangen van (bepaalde) e-mails van een specifieke organisatie. Hierdoor zijn deze e-mailberichten gewenst. Dit in tegenstelling tot ongewenste berichten (spam).

Nieuwe ontwikkelingen in de strijd rondom de overname van Sandd door PostNL!

De strijd rondom de overname van Sandd door PostNL is in 2022 nog steeds niet afgesloten. De rechter bekijkt de overname van Sandd door PostNL opnieuw en heeft uitspraak gedaan. Lees hier hoe het ook al weer zat met de overname, en over de nieuwste ontwikkelingen in dit bijzondere verhaal.

Belangrijke wijzigingen in de code postfilter en dus ook voor Direct Mail!

Vanaf 1 april 2021 gaan de nieuwe regels van de code postfilter in. Dit heeft grote gevolgen voor het versturen van direct mail. Wij hebben de veranderingen voor u op een rij gezet.

Vogelaar is Premium Partner van PostNL

Wij zijn blij dat wij u kunnen meedelen dat wij Premium Partner van PostNL zijn geworden.

Print & Mail Direct mail Personalisatie

Banderen populair, duurzaam en geeft extra uitstraling aan het product!

Een unieke en duurzame look creëren? Ga voor banderen!
Milieuvriendelijk, full colour en aantrekkelijk vanwege lage portokosten. Lees verder en ontdek de vele mogelijkheden en voordelen van banderen.

Bewijs monopolie Postmarkt niet noodzakelijk

Een vandaag aangeboden onderzoek aan het ACM toont aan dat de overname van Sandd door PostNL niet nodig is om de Universele postdienst (UPD) te waarborgen.

Papierprijzen flink hoger door Pulp Friction

U heeft het misschien wel voorbij horen komen in het nieuws: Pulp Friction. Wat is Pulp Friction en wat kunt u er tegen doen? Wij leggen het hier voor u uit en geven tips hoe u om kunt gaan met deze papiergekte.

Overname Sandd door PostNL alsnog goedgekeurd door staatssecretaris Mona Keijzer!

De ACM (autoriteit consument & markt) heeft 5 september 2019 besloten dat zij geen vergunning verlenen voor de overname van Sandd door PostNL. 

De 11 voordelen en 7 nadelen van social media als marketing kanaal

In de serie ‘Marketingkanalen: de kracht van’ bespreken wij de voordelen en de nadelen van verschillende marketingkanalen. Deze keer bespreken we de voordelen en nadelen van social media als marketingkanaal en of u wel of niet voor social media moet kiezen!

De Ja/nee sticker op de brievenbus is vanaf 2023 digitaal

Vanaf 1 januari 2023 geeft u digitaal door of u nog reclamefolders en huis-aan-huisbladen wilt ontvangen via InMijnBus. De Ja/Ja, Ja/Nee en Nee/Nee sticker op de brievenbus verdwijnt dan uit het straatbeeld. Wat betekent dit voor huishoudens, verspreiders en adverteerders? 

Vogelaar neemt voortouw en gaat integraal over op Biofolie

Iedereen vindt er wat van, Vogelaar doet er wat aan: de beheersing van de CO2-uitstoot in de wereld. Vanaf 2019 vervangen we de uit aardolie gemaakte sealfolie voor 100% recyclebare biologische sealfolie.

Vijf aandachtspunten bij het aanschaffen van een adressenbestand

De keuze is gemaakt: jullie gaan een direct mail (DM) versturen om potentiële klanten kennis te laten maken met uw bedrijf of nieuwe product, maar er ontbreekt nog één essentieel onderdeel: het adressenbestand met daarin de adressen van uw doelgroep! 

Heeft u al nagedacht over het samenstellen en verzenden van uw kerstpakket? Wij helpen u op weg!

Het is nu nog volop zomer, maar over 142 dagen is het alweer kerst! Wees slim en denk daarom nu alvast na over de samenstelling, handling en verzending van uw kerstpakket in 2022.

Hoe kun je het beste inhaken op Pasen? Uitleg, voorbeelden en inspiratie!

Pasen staat weer voor de deur! Dit jaar valt het vroeg: op zondag 4 en maandag 5 april. Pasen is altijd een heel mooi moment om op in te haken met je marketing. 

Aandacht van uw doelgroep? Stuur een DM!

Mensen besteden steeds minder tijd op websites en zijn sneller afgeleid. Om dan toch op te vallen tussen de menigte kies dan voor DM. 

Nieuwe regels voor webshops vanaf 28 mei 2022

Vanaf 28 mei 2022 veranderen de regels in Nederland voor webshops en online verkopen. De regels rondom reviews, kortingen, gepersonaliseerde aanbiedingen en online marktplaatsen zijn aangescherpt. 

Even voorstellen: Dominique, onze nieuwe ordermanager!

Vogelaar heeft er een nieuwe collega bij! Benieuwd wie Dominique is, wat ze bij ons gaat doen en waarom ze voor ons heeft gekozen? Lees dan snel verder!

Even voorstellen: Jan, onze nieuwe senior accountmanager!

Yes, wij hebben er weer een nieuwe collega bij! In deze blog stellen we Jan aan u voor. Benieuwd wat hij bij Vogelaar gaat doen en waar zijn passie ligt? Lees dan snel verder!

Hoe meet je resultaten van direct mail en andere offline marketing? 13 manieren uitgelegd.

Veel marketeers denken dat de resultaten van offline marketingmiddelen zoals direct mail of buitenreclame niet meetbaar zijn. Maar dat klopt helemaal niet: er zijn zelfs 13 verschillende manieren om data verzamelen en resultaten te meten! 

ISO 27001 en ISO 9001 certificaat Vogelaar weer met een jaar verlengd!

Afgelopen week werden wij ge-audit voor ons ISO 27001 certificaat en ons ISO 9001 certificaat. Beide audits hebben we gehaald, waardoor onze ISO 9001 en ISO 27001 certificaten weer verlengd zijn. 

Het belang van Direct Mail in de mediamix!

Het is belangrijk om media in te zetten bij het opstarten van een campagne. Media leveren een positieve bijdrage aan de koopintentie. Het is wel belangrijk om de media in de juiste volgorde in te zetten. Aan de hand van onderzoeksresultaten is dit de meest succesvolle volgorde en hiermee de ideale mediamix.

50-jarig jubileum Vogelaar afgetrapt met een flinke KNAL!

Op 5 april 2022 bestond Vogelaar 50 jaar. Dit bijzondere jubileum konden we natuurlijk niet stilletjes voorbij laten gaan. Hier leest u hoe wij dit gevierd hebben én het geheim van Mark om dit jubileum te behalen.

Wat is DKIM en DMARC? Alles uitgelegd over deze beveiliging voor je email!

DKIM en DMARC… wie? Nee: wat! DKIM en DMARC zijn internetstandaarden die u kunt implementeren in uw mailomgeving. Ze maken uw mailomgeving veiliger, zowel voor uzelf als voor uw ontvangers. In deze blog leggen we uit wat DKIM en DMARC precies is, hoe ze werken en waarvoor u ze gebruikt. Lees snel verder voor veiligere e-mails!

Korte begrippenlijst voor de (startende) hoofd e-mailnieuwsbrief

Van marketeers, communicatieverantwoordelijken en ondernemers wordt verwacht dat ze van alle vormen van marketing wat afweten. Zelfs van starters! Echte duizendpoten dus, die hun kennis wel up-to-date moeten houden.

Duurzaamheid & MVO bij Vogelaar | Lidmaatschappen, samenwerkingen, nominaties en initiatieven

Duurzaamheid is voor Vogelaar logisch. Waar mogelijk willen we ons steentje bijdragen aan een beter en schoner milieu. Het is voor ons dan ook geen eenmalig, maar een onophoudelijk proces.

Duurzaamheid & MVO bij Vogelaar | Bedrijfspand & medewerkers

In dit artikel zoomen we in op ons bedrijfspand en onze medewerkers. Het is voor ons dan ook geen eenmalig, maar een onophoudelijk proces en is op verschillende manieren terug te zien in ons bedrijf en onze bedrijfsprocessen, de door ons gebruikte materialen en lidmaatschappen en samenwerkingen.

Duurzaamheid & MVO bij Vogelaar | Materialen

In dit artikel zoomen we in op enkele materialen: FSC papier, Biobased folie en hergebruikt opvulmateriaal. Dit is voor ons dan ook geen eenmalig, maar een onophoudelijk proces en is op verschillende manieren terug te zien in ons bedrijf en onze bedrijfsprocessen, de door ons gebruikte materialen en lidmaatschappen en samenwerkingen

Het wat en waarom van fulfilment

Eén van de services die Vogelaar levert, is fulfilment. Maar wat houdt fulfilment precies in en wat kan Vogelaar op dit gebied voor u betekenen? Na een korte uitleg zult u een stuk wijzer zijn over het wat en waarom van fulfilment!

Vogelaar begrippen

Brocheren, rondelleren, couverteren, inkjetten, rillen. Bij Vogelaar kunnen we het allemaal en we verzorgen het graag voor u, maar wat betekenen al die begrippen eigenlijk? 

Machinale Origami @Vogelaar | Welke vouwen wij machinaal kunnen verwerken

Direct mail, ze bestaan in allerlei varianten. Naast tekst, opdruk en formaat is ook zeker de vouwwijze een belangrijk onderdeel dat het uiterlijk en de aantrekkelijkheid van een mailing bepaalt.

Vogelaar doet de PRINTmatters!

Wij zijn er super trots op dat wij weer de PRINTmatters mogen afwerken, sealen en verzenden! Lees meer…

Vogelaar deed handling gepersonaliseerde EK voetbal shirtjes

Gedurende de afgelopen EK periode hebben wij een hele mooie klus mogen doen voor een klant (inclusief video)…

Datalekken en de AVG, hoe zat dat ook al weer?

Heeft u ook een AVG opfrisser nodig? In dit artikel leggen wij alles omtrent de AVG nog een keer uit. 

Groen moet je doen

Wij vinden van wel en daarom bieden wij u de kans om van begin tot eind een groene route te nemen.

A-serie, B-klasse... Soorten papier (formaten)

Vrijwel iedereen kent het formaat A4: het meest gebruikte papierformaat uit de A-serie met papierformaten.